home

...meer dan mode...

"De Maere"

Stichting “De Maere” ondersteunt en faciliteert initiatieven ter versterking en promotie van het middelbaar- en hoger textielonderwijs.

 

Make a Donation

Stichting “De Maere” Enschede

onderwijs

Stichting “De Maere” ondersteunt en faciliteert initiatieven ter versterking en promotie van het middelbaar en hoger textielonderwijs in Nederland en daarbuiten. 

evenementen

Stichting “De Maere” organiseert evenementen en bijeenkomsten ter versterking van de de onderlinge band van betrokkenen en de ondersteuning van haar doelstelling.

What we do

Wat wij doen?

De Maere Prijzen

Stichting “De Maere” reikt jaarlijks een prijs uit voor de beste (afstudeer)scriptie van hbo-studenten. Ook reikt zij jaarlijks een prijs uit voor het beste mbo-project voor kwaliteit, creativiteit en presentatie.

Conferenties en congressen

Stichting “De Maere” organiseert en ondersteunt regelmatig conferenties, congressen en (studie)bijeenkomsten over de ontwikkelingen en innovaties in de textielbranche en het textielonderwijs. 

Social Events

Stichting “De Maere” organiseert regelmatig bijeenkomsten en evenementen gericht op het bevorderen van contacten en netwerken in de textielbranche en het textielonderwijs.

publicaties en uitgaven

Stichting “De Maere” levert actieve bijdragen aan publicaties en uitgaven op het gebied van textielindustrie en -innovatie.

Get Involved

Wilt u meer weten over of een actieve bijdrage leveren aan de activiteiten en doelstellingen van stichting “De Maere”?

Laat het ons weten via onderstaande button.

Upcoming Events

1 dec 2023 - "Thinking Textiles"

10:00 -14:00 uur Congres over de toekomst van textiel en de textielindustrie. In smanewerking met Saxion Hogeschool – Enschede.

1 dec 2023 - 75 jaar stichting "De Maere"

19:00 -23:00 uur Stichting “De Maere” bestaat 75 jaar. Dat gaan we groots vieren. 

...meer dan mode..

Onze Missie

"Textiel is een primaire levensbehoefte. Dagelijks komt iedereen ermee in aanraking.
Het is overal om ons heen.

Bij textiel wordt vaak direct aan kleding gedacht, maar het is veel meer dan dat.
We slapen eronder. Lopen erop. Het wordt in woningen gebruikt als isolatie, maar ook als dijkversteviging. Het is een van de grootste branches ter wereld.

Een branche die voortdurend in beweging is en die een steeds grotere rol speelt in de hedendaagse ontwikkelingen op het gebied van innovatie, duurzaamheid en milieu.

Daarom vinden wij het belangrijk om het (beroeps)onderwijs in alle facetten van textiel te ondersteunen en promoten.”

Marie Anne Roozen
voorzitter Stichting "De Maere"